Verhalen

Van allergie naar….

Deelnemer:
Meestal kan ik niet veel met het formele/gestructureerde/georganiseerde, dan begint al gauw mijn allergie voor hokje vakje van vooroordeel te borrelen en te spuien, dat zal vast aan mij en/of met mijn verleden liggen. Toch ben ik na enige overdenking in gegaan op de uitdagende uitnodiging van een vriend om mee te doen aan Mandaat7.
Het was wel ff schrikken toen ik al de data gemaild kreeg, oei dat zijn meer avonden dan ik dacht. Als ik dat maar volhoud met mijn allergie! 🙂

Het aantal, en de inhoud van de avonden zijn goed want: die tijd hadden we zeker nodig om elke avond ontspannend te eten en samen, naar aanleiding van een gericht onderwerp, door te praten. Een onderwerp dat op ons allemaal als mannen van toepassing is. Je eigen verhaal vertellen, daardoor elkaar te leren kennen, begrijpen, vertrouwen en zodoende open te worden en één te worden in Hem, wauw!

Al begon avond zes voor mij wat stroef, tijdens deze avond werd het mij duidelijk: zeg maar gewoon een openbaring door ervaring, dat ik inhoudelijk ontdekken mocht, wat Het woord van God bedoeld met "de onderlinge samenkomst" uit Hebreen 10:25, want ik ervoer vanaf dat moment, we hebben de onderlinge samenkomst nodig om elkaar aan te vuren om te volharden!
Wat we toen hadden en hebben is volgens mij de gemeenschap tussen broers die God bedoeld heeft, hetgeen niet zomaar te vangen is met een Mandaat7-schepnetje , maar wel doordat het mannen samen brengt die open durven en willen zijn om gebrek, zwakte en kracht te delen, om elkaar echt te ontmoeten.

Mannen die broers en de Heilige Geest van God toelaten in hun persoonlijke, stoere en toch zo breekbare leven en er, met dat alles of niks, dan ook samen mee naar God toe gaan, in Jezus naam.
Dat zouden wij mannen meer moeten doen, al is het alleen al voor de mensen om ons heen.

Wat is de kern van mijn vaderschap?

Willem Jan (34)
Trots kijk ik naar mijn twee zoons, de oudste alweer bijna vijf jaar. Het gaat vanzelf. De vragen komen gaandeweg ook vanzelf.
Bal in de tuin van de buren, samen gras maaien, de buurjongens doen gemeen, papa ben je morgen thuis?

Hoe moet ik een goede vader zijn? En ook nog verantwoord? Mijn vrouw zegt dit, mijn buren dat, mijn vrienden zus en mijn ouders zo. Bij elkaar genomen geen bevredigend antwoord.

Op Mandaat7 kwam ik tot de ontdekking dat ik één raadgever was vergeten: God.
Ik had gewoonweg niet bedacht dat God, "mijn Vader in de hemel", in de bijbel veel vertelt over vaderschap.
Meer nog: over de kern van vader zijn - 'het hart van vaderschap'.
Zoals ik verbonden wil zijn met mijn kinderen, zo wil God verbonden zijn met mij, Zijn kind.

Betrokken vaderschap

Deelnemer, vader (47 jaar) van 3 tienermeiden
Onlangs heb ik deel genomen aan de Mandaat7.
Graag wil ik naar aanleiding van die ervaring iets met jullie delen.
Ik ben gescheiden. Dit heeft een geweldige impact op mijn leven gehad. Mandaat7 gaf mij de mogelijkheid om opnieuw na te denken over mijn man-zijn en mijn vaderschap. De Mandaat7 heeft als doel om als man en vader verantwoordelijkheid te nemen voor vrouw en kinderen. Er te ‘zijn’.
Trouw zijn in je huwelijk en aan je kinderen, is een thema, dat als je eenmaal gescheiden bent, veel vragen oproept. In mijn huwelijk heb ik heel lang geworsteld met het thema ‘erkenning’. Ik voelde mij in ons huwelijk onzeker. Ik vond het moeilijk om hierover met mijn toenmalige vrouw te spreken. Dit zorgde voor frustratie en onrust in het gezin.
Mandaat7 is geen cursus waar je onderwijs krijgt hoe je als vader zou moeten zijn. Het is juist het delen van levenservaringen van andere mannen waar je van leert. Door mijn verhaal met andere mannen te delen, kwamen de dingen, waar ik me voor schaamde, in een ander perspectief.
Ik durfde daardoor mijn kwetsbaarheid onder ogen te zien en ging stappen zetten om hulp te vragen van buitenaf.

concept & realisatie zwietart.nlwolthaar.nl